Informatie over het Nederlandse team van Costa Andalucia Holidays

Zorgeloos vakantie vieren aan de Costa del Sol

Het Costa Andalucía Holiday team is een hecht familieteam met één doel. 

Uw perfecte vakantie accommodatie vinden aan de Costa del Sol.

Met trots presenteren wij het team.

Wim Hekman
Mede-eigenaar/oprichter van Costa Andalucía Holidays. 
Wim is geboren en opgegroeid in Nederland en is gediplomeerd meester goudsmid/juwelier. Na 25 jaar als zelfstandig goudsmid en juwelier in Nederland gewerkt te hebben, woont en werkt hij sinds 2001 met veel plezier in Spanje. Wim is verantwoordelijk voor de fotografie op de website. Daarnaast schrijft en vertaald hij de teksten voor de website. Wim is een creatieve doorzetter met fotografie als hobby waarvoor hij een opleiding aan de fotovakschool in Apeldoorn heeft gevolgd. Wim spreekt Nederlands, Engels, Duits en een redelijk niveau Spaans

Wies Hekman 
Mede-eigenaar/oprichter van Costa Andalucía Holidays. 
Wies is net als Wim geboren en opgegroeid in Nederland waar zij eveneens 25 jaar werkzaam is geweest als juwelier. Wies woont net als Wim sinds 2001 met veel plezier in Spanje. Wies is verantwoordelijk voor de administratie, het maken van boekingen en het onderhouden van contacten met gasten en eigenaren. Wies spreekt Nederlands, Engels, Duits en een redelijk niveau Spaans.

Sandra Fryer Hekman 
Mede eigenaar en verantwoordelijk voor front office en marketing. 
Sandra is de dochter van Wies en Wim en eveneens geboren en opgeroeid in Nederland. Sandra heeft de opleiding toerisme afgerond in Nederland en is in 2001 op haar 18de geëmigreerd naar Spanje. Ze is sinds 2002 werkzaam in het toerisme in Spanje en is sinds 2013 werkzaam bij Costa Andalucía Holidays. Sandra is verantwoordelijk voor de reserveringen/boekingen en het contact met de gasten, vanaf de eerste aanvraag tot na hun verblijf in Spanje. Daarnaast verzorgt Sandra de marketing en de social media. Sandra spreekt Nederlands, vloeiend Engels, Spaans en basis Duits.

Het roer om en emigreren van Nederland naar zuid Spanje.

In het kort het verhaal.

1983:
Wim en Wies Hekman zijn samen gelukkig getrouwd en hebben 2 dochters, Sandra van 10 en Cindy van 14 jaar oud. Wim en Wies zijn enthousiaste goudsmeden en samen runnen ze hun eigen goudsmid atelier in een verbouwde boerderij aan de vecht bij Gramsbergen. In 1983 breiden ze het atelier uit met een juwelierszaak in Hardenberg - Overijssel. De boerderij wordt verkocht en de juwelierszaak wordt een groot succes. Ze doen het werk met veel plezier, maar toch laat het idee van een leven onder de Spaanse zon ze niet los.

2000:
Oudste dochter Cindy is inmiddels gelukkig getrouwd en woont in Nederland. Jongste dochter Sandra heeft haar toeristische opleiding afgerond en wil naar Spanje emigreren en in het toerisme gaan werken. Na rijp beraad besluiten Wim en Wies om hun lang gekoesterde wens uit te laten komen en samen met Sandra naar Spanje te emigreren.

2001:
 Het roer om. De eigen woning is verkocht en ze wonen tijdelijk in een huurhuis. Na een succesvolle uitverkoop van de juwelierszaak is ook het winkelpand verkocht. Het grote avontuur kan beginnen. De verhuiswagen wordt ingeladen, en na een mooi maar emotioneel afscheidsfeest begint de lange reis naar de Costa del Sol. Wim en Wies spreken beide Nederlands, Engels en Duits. De Spaanse taal spreken ze nog niet maar daar beginnen ze snel mee in Spanje.

2003:
Na een inburgeringsperiode van 2 jaar hebben ze de Spaanse taal inmiddels redelijk onder de knie en is het roer inderdaad om gegaan. Wim en Wies hebben afscheid genomen van hun juweliers verleden en zijn, na zich ingewerkt te hebben, gestart als zelfstandig makelaar onroerend goed. In plaats van sieraden worden er nu huizen verkocht vanuit hun makelaarskantoor in Fuengirola. Sandra heeft inmiddels een vaste baan in de toeristenbranche.

2007:
De huizenverkoop gaat goed tot in 2007 de crisis toeslaat in Spanje. De verkoop van huizen ligt volledig stil dus moet er actie ondernomen worden. De stap naar het verhuren van vakantiehuizen is dan eigenlijk niet zo groot. Wim en Wies gaan zich vanaf nu meer bezig houden met het verhuren van vakantiehuizen, villa's en appartementen. 

2013:
Wim en Wies zijn inmiddels gestopt met de verkoop van huizen en hebben zich volledig geconcentreerd op de vakantieverhuur. Sandra is met haar kennis van zaken het team komen versterken. Sandra spreekt Nederlands, Engels, Spaans en een beetje Duits. Een zeer gemotiveerd Nederlands schoonmaak team zorgt dat de accommodaties er piekfijn uitzien als de gasten arriveren..

2016:
Het kantoor wordt te klein en de bereikbaarheid is niet ideaal. Een nieuwe locatie wordt gevonden aan de carretera de Mijas. De nieuwe locatie net buiten Fuengirola is makkelijk bereikbaar vanaf de luchthaven en er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. 

2019:
In januari 2019 is een nieuw reserveringssysteem in gebruik genomen met daaraan gekoppeld een totaal vernieuwde website. De nieuwe website is op alle fronten gemoderniseerd en geoptimaliseerd voor vakantieverhuur. Een groot voordeel is dat direct online boeken en online betalen vanaf nu mogelijk is op de website.

2020:
2020 begon nog goed, maar vanaf maart is er wereldwijd veel veranderd. Corona heeft de mensen in de greep en gezondheid is ineens niet meer iets vanzelfsprekends. Voor veel mensen heeft corona een grote invloed binnen de familie en vrienden kring. Overheden proberen met allerlei vergaande beperkingen de pandemie te bedwingen. Dit heeft natuurlijk een enorme impact op ieders leven, met veel binnen zitten en weinig tot geen contact met vrienden familie en de omgeving. Niet meer even gezellig naar een restaurant, cafe of theater. En ook een vakantiereis zit er dit jaar voor veel mensen niet in. Reizen buiten de grenzen is bijna onmogelijk geworden, en een vakantiehuis boeken in het buitenland lijkt heel ver weg. Veel bedrijven ondervinden dagelijks de enorme impact, zoals ook ons bedrijf.

2021:
Begin 2021 is de Corona pandemie helaas nog niet voorbij, maar er zijn weer lichtpuntjes aan de horizon. Privé en zakelijk bestaan we nog, en we durven weer naar de toekomst te kijken. Mensen nemen weer contact met ons op en beginnen voorzichtig weer een vakantiehuis te reserveren voor het voorjaar en de zomer van 2021. Uiteraard alleen tegen gunstige annuleringsvoorwaarden. Vindt hier de speciale Covid-19 annuleringsvoorwaarden

Wij ontmoeten u graag weer als vanouds in een van onze prachtige accommodaties.

Costa Andalucía Holidays is lid van Apartsur Andalusië. Apartsur behartigd de belangen voor toerisme en verhuur van vakantie accommodaties in Andalusië.

apartsur

Costa Andalucía