Huurvoorwaarden en annuleringsbeleid voor Costa Andalucía Holidays

In deze voorwaarden
Met Costa Andalucía Holidays wordt bedoeld de verhuurorganisatie Costa Andalucía Homes S.L.
Met Eigenaar wordt bedoeld de rechtmatig eigenaar van de accommodatie.
Met accommodatie wordt bedoeld het vakantiehuis appartement, penthouse, villa etc.
Met gast(en) wordt bedoeld de persoon (personen) die genoemd wordt (worden) in de boekingsbevestiging en in de gastenlijst en/of de persoon (personen) die in de accommodatie verblijft (verblijven)

Aanvaarding van de voorwaarden

De gast(en) die genoemd wordt (worden) in de boekingsbevestiging garandeert (garanderen) dat hij of zij bevoegd is (zijn) om in te stemmen met deze algemene voorwaarden en bepalingen, en handelt (handelen) in naam van alle gasten met inbegrip van gasten die eventueel op een latere datum nog worden toegevoegd aan het reisgezelschap.  De gast(en) die genoemd wordt (worden) in de boekingsbevestiging zal (zullen) erop toezien dat alle gasten die in de accommodatie verblijven zich houden aan de voorwaarden, huisregels en/of regels die gelden binnen het complex/ vakantieresort. De accommodatie is uitsluitend bedoeld als vakantieverblijf, en alle gasten zullen de accommodatie dus aan het eind van de overeengekomen huurperiode weer verlaten. Met het doen van de aanbetaling wordt bevestigd dat deze algemene voorwaarden worden aanvaard, en wordt de correctheid van de op de boekingsbevestiging vermelde details en gegevens bevestigd.

Boeking
Nadat u de boekingsbevestiging heeft ontvangen, heeft u 24 uur de tijd om de aanbetaling te voldoen. De accommodatie wordt in deze periode voor u gereserveerd. 

Betalingen
De aanbetaling van 20% dient te worden voldaan binnen 24 uur nadat de reserveringsbevestiging is ontvangen. De boeking wordt definitief voor u vastgezet zodra de eerste aanbetaling binnen is. Het restant bedrag moet uiterlijk 6 weken voor aankomst worden voldaan.

Gastenlijst
Samen met de boekingsbevestiging ontvangt u een gastenlijst. Op deze gastenlijst moet(en) de naam (namen) en leeftijd(en) en paspoortnummer(s) van de gast(en) vermeld staan die in de accommodatie verblijft (verblijven). De gastenlijst moet per omgaande volledig ingevuld per e-mail worden verzonden naar info@costaandalucia.com  

Bezetting
De bezetting van de accommodatie is beperkt tot het aantal personen zoals aangegeven in de woningomschrijving of vermeld op het boekingsformulier tenzij schriftelijk anders is overeengekomen. De gast(en) zal (zullen) de accommodatie niet onderverhuren of delen met gasten anders dan omschreven op de gastenlijst. Elke extra bezetting moet voor aankomst schriftelijk worden aangemeld bij, en goedgekeurd door, Costa Andalucía Holidays. Costa Andalucía Holidays behoudt zich het recht voor om alle wettelijke middelen in te zetten om personen die onaangekondigd en buiten medeweten van Costa Andalucia Holidays in de accommodatie logeren uit de accommodatie te verwijderen/ laten verwijderen. De gast(en) gaan ermee akkoord de accommodatie met de grootst mogelijke zorg te behandelen. 

Zelfservice / alleen logies
Het verblijf in de accommodatie is op basis van logies. Er zijn geen maaltijden voorzien of inbegrepen in de prijs, uw accommodatie wordt echter geleverd met een volledig uitgeruste keuken zodat u uw eigen maaltijden kunt bereiden. Meestal zijn er enkele basisproducten aanwezig zoals thee, koffie, suiker, en een fles drinkwater. Indien gewenst kan voor aankomst een standaard boodschappenpakket worden bezorgd tegen een vergoeding van € 50,00. Het leveren van een boodschappenpakket kan tot 2 weken voor aankomst via e-mail worden doorgeven aan info@costaandalucia.com. 

Schoonmaakservice, bedlinnen & badlinnen
De accommodatie wordt gereinigd, en voorzien van schoon bedlinnen en badlinnen kort vóór aankomst van de nieuwe gast(en). Per gast worden 1 set bedlinnen en 4 handdoeken verstrekt. In de accommodatie is een wasmachine aanwezig die onbeperkt gebruikt kan worden voor het wassen van bed- en badlinnen en uw kleding. Houd er rekening mee dat de verstrekte badhanddoeken en bedlinnen uitsluitend bestemd zijn voor gebruik in de accommodatie. Deze mogen dus niet worden meegenomen van de accommodatie voor gebruik elders. Schoonmaakservice tijdens de duur van uw verblijf is niet inbegrepen. Bij vertrek zal (zullen) de gast(en) de accommodatie in een bezemschone en opgeruimde staat achterlaten, het huisvuil moet in de daarvoor bestemde containers buiten de accommodatie worden gedeponeerd en alle gebruikte zaken zullen op de originele plek worden teruggeplaatst. Hoewel een eindschoonmaak onderdeel is van de verhuur door Costa Andalucía Holidays, behoudt zij zich het recht voor om extra kosten te berekenen indien de gast(en) de accommodatie in een onacceptabele staat achterlaat (achterlaten). 

Schoonmaak tijdens uw verblijf
Extra schoonmaakservice tijdens uw verblijf is niet mogelijk.

Paspoortgegevens en inchecken bij de politie
Ieder persoon boven de 16 jaar die in Spanje een vakantieaccommodatie huurt, of overnacht in een hotel, wordt met zijn / haar paspoortgegevens aangemeld bij de politie. Dit is een wettelijke verplichting voor verhuurders van vakantieaccommodaties en hotels.

Beveiligde paspoortscan app
Costa Andalucía Holidays beschikt over een beveiligde paspoortscan App die direct gekoppeld is aan de betreffende politiebureaus. Uw paspoort gegevens worden daarmee gescand waarna u uw handtekening digitaal invoert.  De paspoortgegevens worden versleuteld verstuurd en opgeslagen op beveiligde servers. Dit alles wordt uitgevoerd overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van 25 mei 2018. Zie ook: AVG

Inchecken
Inchecken en overhandigen van de sleutels bij de accommodatie is mogelijk van maandag tot en met zaterdag tussen 16.00 en 18.00 uur lokale tijd.
Vroeger of later inchecken kan alleen in overleg en met schriftelijke bevestiging per e-mail door Costa Andalucía Holidays. (Zie informatie hieronder).
Op zondagen, eerste en tweede kerstdag, oud- en nieuwjaarsdag en tijdens de paasdagen zijn begeleide incheck‘s niet mogelijk. Op deze dagen kunnen de sleutels worden opgehaald uit de sleutelkluisjes. (Zie de info hieronder)

Sleutels ophalen uit de sleutelkluisjes
Indien u wilt inchecken buiten kantooruren dan moet u dat tenminste 1 week voor aankomst per e-mail melden aan info@costaandalucia.com.
Bij aankomst buiten kantooruren kunnen de sleutels worden opgehaald uit een van de sleutelkluisjes van Costa Andalucia Holidays Aan de carretera de Mijas net buiten Fuengirola.
U ontvangt ruim voor aankomst het volledige adres van de sleutelkluisjes met alle incheck- en vertrekinstructies, en het adres met routebeschrijving naar de accommodatie.

Extra kosten late incheck
Aankomst buiten de kantooruren kan leiden tot extra kosten als de sleutels om welke reden ook niet afgehaald kunnen worden uit een van de sleutelkluisjes.
De kosten voor een begeleide late incheck van maandag tot en met zaterdag zijn 50 euro. Let wel: begeleide incheck buiten kantooruren kan uitsluitend na voorafgaand overleg maar zal op sommige tijdstippen onmogelijk zijn.
Op zondagen, eerste en tweede kerstdag, 28 december, oud- en nieuwjaarsdag en tijdens de paasdagen bieden wij geen begeleide incheck ‘s. 

Uitchecken
Voor 10.00 uur ‘s morgens lokale tijd. Later uitchecken is alleen mogelijk na voorafgaand overleg en met schriftelijke bevestiging van Costa Andalucía Holidays. De sleutels moeten worden ingeleverd bij sleutelkluis nummer 10 aan de Carretera de Mijas net buiten Fuengirola. Het volledige adres wordt u na het maken van uw reservering toegestuurd.

Aankomstcontrole van de accommodatie
Na het inchecken hebben de gasten een termijn van 24 uur om eventuele gebreken of beschadigingen aan Costa Andalucía Holidays te melden. Aan het einde van deze termijn van 24 uur zullen de gehuurde goederen worden beschouwd als vrij van schade bij het binnenkomen van de gast(en).

Eindcontrole en eventuele schade
Een medewerker van Costa Andalucía Holidays controleert de accommodatie en de inventaris na uw vertrek. Huisvuil moet bij vertrek uit de accommodatie worden verwijderd en in de daarvoor bestemde vuilniscontainers buiten de accommodatie worden gedeponeerd. Bij vertrek moet de accommodatie en de inboedel in dezelfde staat verkeren als bij aankomst. De gasten gaan ermee akkoord om de accommodatie goed te verzorgen en alle inventaris en apparatuur aan het einde van de vakantie in een schone en nette staat achter te laten. De gasten gaan ermee akkoord te betalen voor eventuele breuk, verlies of schade aan de accommodatie en de inventaris veroorzaakt door de gasten.

Sleutels
Er zullen twee sets sleutels (plus één afstandbediening voor de garage en entreepoort indien van toepassing) beschikbaar worden gesteld aan de gast(en) voor de duur van het verblijf. In het geval dat de gast(en) zichzelf buiten de accommodatie sluit(en) en een medewerker van Costa Andalucía Holidays moet assisteren om de gast(en) weer binnen te laten, zal een vergoeding worden gevraagd vanaf € 30,- afhankelijk van tijdstip en locatie van de accommodatie. 

Het verlies van sleutels
Bij verlies / zoekraken van een of meerdere sleutels zal een vergoeding vanaf € 150 - verschuldigd zijn ter dekking van de kosten van het aanbrengen van een nieuw(e) slot(en). 

U heeft zichzelf buitengesloten
Heeft u zichzelf buitengesloten zonder de sleutel mee te nemen? Tijdens kantooruren kunnen we bij u komen en de deur openen met een reservesleutel. De kosten hiervoor zijn vanaf € 30,00 afhankelijk van de locatie. Buiten kantooruren, of als u de sleutel aan de binnenkant van de deur heeft laten zitten moet een slotenmaker de deur voor u openen. De kosten voor een slotenmaker moeten door uzelf direct aan de slotenmaker worden betaald. 

Slotenmaker  
We kunnen een betrouwbare Engels sprekende slotenmaker aanbevelen. Bedrijf: A1-Locksmith. Website: www.a1locksmiths.es Naam: Simon. Telefoon: 0034 657 466 803

Annuleringsvoorwaarden

 •   Bij annuleringen tot 60 dagen voor aankomst zijn de annuleringskosten 20% van de reissom.
 •   Bij annulering tussen 59 dagen en 31 dagen voor aankomst zijn de annuleringskosten 50% van de reissom.
 •   Bij annulering vanaf 30 dagen voor aankomst wordt de volledige reissom in rekening gebracht.

Een annulering dient schriftelijk of per e-mail te worden doorgegeven aan Costa Andalucía Holidays door de persoon die de boeking heeft gemaakt..

Neem een goede reis- en annuleringsverzekering
Wij raden u ten zeerste aan om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten voor schade aan- of verlies van persoonlijke bezittingen, wettelijke aansprakelijkheid, annuleringskosten, etc.
Deze kosten worden niet gedekt door Costa Andalucía Holidays of de eigenaar noch door de verzekering van de Costa Andalucía Holidays of de eigenaar. 

Regels voor zwembad(en) en/of andere faciliteiten
Om veiligheidsredenen is het niet toegestaan om glazen, flessen of ander breekbaar glaswerk of serviesgoed te gebruiken of mee te nemen in en rond het zwembad. Gebruik door de gast(en) van faciliteiten van of bij de accommodatie zoals bijvoorbeeld een zwembad, fitnessruimte, etc. zijn volledig voor risico van de gebruiker. Costa Andalucía Holidays of de eigenaar van de accommodatie kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor verwonding etc. van een gast(en) of verlies of schade aan persoonlijke bezittingen van de gast(en). Alle gasten en gebruikers zullen de regels respecteren die zijn weergegeven in de huisregels en/of op een bord bij het zwembad, in de fitnessruimte, etc. 

Kinderen bij het zwembad
Om veiligheidsredenen is het verboden om kinderen zonder toezicht van een meerderjarige gebruik te laten maken van het (de) gemeenschappelijk(e) zwembad(en) of privé-zwembad(en)

Wifi internet
De internetverbinding aan de Costa del Sol is niet altijd even snel en stabiel als in uw thuisland. Tegenwoordig beschikken veel accommodaties wel over een vaste internetverbinding via glasvezel of ADSL, maar als een goede Wi-Fi internetverbinding voor u van cruciaal belang is tijdens uw vakantie (bijvoorbeeld voor uw werk) neem dan vooraf contact op met ons alvorens uw accommodatie te boeken.

Privéruimtes van de eigenaar
Elke ruimte of kastruimte in de accommodatie die is afgesloten en waarvoor geen sleutel is verstrekt aan de gast(en) is privé, en niet bedoeld voor gebruik door de gast(en).

Huisdieren
Huisdieren zijn niet toegestaan in de meeste accommodaties. In sommige gevallen zijn huisdieren wel toegestaan maar alleen in overleg vooraf en met schriftelijke toestemming van Costa Andalucia Holidays. Als huisdieren zijn toegestaan dan wordt daarvoor een bedrag van 35,- euro per huisdier per boeking berekend. 

Huisdieren worden alleen geaccepteerd onder de volgende strikte voorwaarde:

 • Dat uw huisdier(en) nooit alleen wordt (worden) achtergelaten in de accommodatie.
 • Dat uw huisdier(en) ten alle tijden goed onder controle worden gehouden en geen overlast bezorgen.
 • Dat u het beddengoed en etensbakjes voor uw huisdier(en) zelf meeneemt.
 • Dat uw huisdier(en) niet zijn toegestaan op de bedden of op het meubilair.
 • Dat uw huisdier(en) up-to-date zijn met alle noodzakelijke inentingen en behandelingen voor vlooien en ontwormen etc.
 • In Spanje moeten honden buitenshuis altijd worden aangelijnd.
 • Op de meeste stranden zijn honden niet toegestaan.
 • Agressieve honden moeten een muilkorf dragen.
 • U dient de regels van het complex of vakantie resort ten aanzien van huisdieren te respecteren en alle uitwerpselen van uw huisdier(en) zelf op te ruimen.

Het niet naleven van een van deze punten kan leiden tot extra kosten ten laste van de gast(en) of het verwijderen van het huisdier / de huisdieren uit de accommodatie en onderbrengen van het huisdier / de huisdieren in een dierenpension op kosten van de gast(en).

Reparaties & onderhoud
Hoewel er alles aan gedaan wordt om de rust en privacy van de gast(en) te respecteren behoudt Costa Andalucía Holidays of een van zijn medewerkers zich het recht voor om, na overleg met de gast(en) en op redelijke tijden, de accommodatie te betreden voor het uitvoeren noodzakelijke werkzaamheden zoals onderhoud of reparatie van apparatuur of machines in en om de accommodatie, tuinonderhoud, onderhoud en schoonmaken van het zwembad en het uitvoeren van eventueel noodzakelijke reparaties aan de accommodatie.

Bouwactiviteiten
De accommodaties die verhuurd worden, zijn particuliere eigendommen van individuele eigenaren. De accommodaties bevinden zich meestal niet in vakantieparken, maar het zijn doorgaans particuliere huizen of privé appartementen in appartementen complexen die liggen in woonwijken of in een min of meer landelijke omgeving. Hierdoor kan het voor komen dat er onverwachte bouwwerkzaamheden plaatsvinden in de omgeving van de door u gehuurde accommodatie. Deze werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd door andere huiseigenaren, aannemers en / of overheidsinstellingen, waarmee wij geen enkele relatie hebben en waarop wij geen enkele invloed kunnen uitoefenen. Zowel de accommodatieverschaffer, boekingsagent of verhuurder zijn dan ook uitgesloten van elke aansprakelijkheid over de ontstane overlast veroorzaakt door bouwwerkzaamheden die niet in opdracht worden uitgevoerd door de accommodatieverschaffer zelf.

Verantwoordelijkheid van de gast(en)
De gast(en) zal (zullen) Costa Andalucía Holidays direct op de hoogte te stellen van enig defect aan de accommodatie, storingen aan apparatuur, installaties, huishoudelijke apparaten of  het zwembad zodat zo spoedig mogelijk maatregelen kunnen worden genomen voor reparatie of vervanging. De gast(en) stemt (stemmen) ermee in om schade door breuk, verlies of schade aan goederen, gebruiksvoorwerpen of andere zaken behorende tot de accommodatie, die zijn veroorzaakt door de gast(en) te vergoeden aan Costa Andalucía Holidays.

Annulering door costa andalucia holidays
Mocht Costa Andalucia Holidays uw boeking moeten annuleren omdat de accommodatie om welke reden dan ook niet beschikbaar is dan biedt Costa Andalucía Holidays de gast(en) de volgende opties:

 • Een gelijkwaardige accommodatie (indien beschikbaar)
 • Terugbetaling van alle al door Costa Andalucia Holidays ontvangen betalingen

De gast(en) zal (zullen) Costa Andalucía Holidays of de eigenaar van de accommodatie niet aansprakelijk stellen voor enige schade of verlies door het niet beschikbaar zijn van de accommodatie anders dan terugbetaling van de aan Costa Andalucía Holidays gedane betalingen ingeval geen vervangende accommodatie beschikbaar is.

Mocht Costa Andalucia Holidays uw boeking moeten annuleren tijdens uw verblijf in de accommodatie omdat de accommodatie niet langer beschikbaar is in verband met welke onvoorziene omstandigheid dan ook, dan biedt Costa Andalucía Holidays de gast(en) de volgende opties:

 • Een gelijkwaardige accommodatie (indien beschikbaar) voor de resterende tijd van de overeengekomen huurperiode
 • Terugbetaling van een deel van de al door Costa Andalucia Holidays ontvangen betalingen. (De terugbetaling wordt berekend op basis van het aantal dagen dat de vakantie te vroeg wordt beëindigd in verhouding tot het totaal aantal vakantiedagen)

De gast(en) zal (zullen) Costa Andalucía Holidays of de eigenaar van de accommodatie niet aansprakelijk stellen voor enige schade of verlies door het niet beschikbaar zijn van de accommodatie anders dan terugbetaling van de aan Costa Andalucía Holidays gedane betalingen ingeval geen vervangende accommodatie beschikbaar is. 

De gast(en) moet(en) er rekening mee houden dat een alternatieve accommodatie (indien beschikbaar) een extra betaling tot gevolg kan hebben indien de alternatieve accommodatie duurder is dan de oorspronkelijke accommodatie. Bovendien zal (zullen) de gast(en) moeten accepteren dat de alternatieve accommodatie kan verschillen ten opzichte van de originele accommodatie en dat het mogelijk niet dezelfde voorzieningen of locatie heeft als het origineel.

Beperking van aansprakelijkheid
Costa Andalucía Holidays, haar medewerkers of de eigenaar zullen door de gast(en) en medebewoners niet aansprakelijk gehouden worden voor:

a) Verlies van vakantieplezier of gemaakte extra kosten als gevolg van enige vertraging of wijzigingen aan vluchten, reisarrangementen of andere diensten die buiten de controle van Costa Andalucía Holidays vallen.

b) Enig verlies, schade of ongemak die het gevolg is van ongunstige weercondities, stakingen, oproer, niet of beperkt kunnen gebruiken van zwembad door droogtemaatregelen of onderhoud, of andere zaken buiten de controle van Costa Andalucía Holidays of de eigenaar. 

c) Enig tijdelijk defect of onderbreking van verwarming, airco, internetconnectie, elektriciteit, water, gas of andere publieke voorzieningen, evenals overheidsbeperkingen i.v.m. droogtemaatregelen.  

d) Enige schade wegens annulering door de gast(en) anders dan omschreven bij de annuleringskosten.

e) Enige schade of vergoeding, anders dan het terugbetalen van de reeds gedane betalingen, wegens het niet kunnen leveren van de accommodatie zoals omschreven bij; alternatieve accommodatie.

f) Er kan geen verantwoordelijkheid worden genomen voor enig verlies van of beschadiging aan enig gemotoriseerd voertuig en/of de inhoud ervan welke zich op het terrein van de accommodatie bevind.

Hoewel Costa Andalucía Holidays en/of de eigenaar alles in het werk zal stellen om eventuele gebreken aan de accommodatie, huishoudelijke apparaten of andere apparatuur zo snel mogelijk te verhelpen, erkent (erkennen) de gast(en) dat vanwege de beperkte huurperiode het voor kan komen dat een reparatie of vervanging niet tijdig mogelijk is. In zo’n geval zal Costa Andalucía Holidays of de eigenaar niet aansprakelijk worden gesteld voor eventueel geleden ongemak.

Costa Andalucía Holidays heeft de grootst mogelijke inspanning geleverd om ervoor te zorgen dat de gegevens en details van de accommodatie op de websites of op andere promotie materialen waarheidsgetrouw worden weergegeven. Ondanks de zorgvuldige samenstelling van de informatie kan geen aansprakelijkheid worden geaccepteerd voor eventuele fouten in de tekst. Costa Andalucía Holidays aanvaardt derhalve geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van onvolledigheid of onjuistheid in de teksten. Costa Andalucía Holidays behoudt te allen tijde het recht de inhoud van de websites waarop haar accommodaties worden geadverteerd om welke reden dan ook te wijzigen, aan te vullen of te verwijderen zonder daar enig persoon van op de hoogte te hoeven stellen.

Costa Andalucía Homes S.L. Calle Alejandro Dumas 17, 29004, Málaga, España. CIF (BTW) Nº 92392745, Registro Mercantil (kamer van koophandel) Málaga, Tomo 3197, Libro 2110, Folio 21, Hoja MA-60169, Inscripción 1, Registrado el día 18 de febrero de 2003.

Costa Andalucía